Dohányzásról leszokás támogatása

Ha ezen az oldalon jár, akkor valószínű, hogy vagy Ön, vagy a környezetében valaki, aki fontos Önnek dohányzik. A dohányzás az egyik legelterjedtebb egészségkárosító szokás, a dohányzó emberek általában tisztában is vannak azzal, hogy károsítják egészségüket, mégsem könnyű megszabadulni ettől a szokástól. Általában nem is sikerül elsőre (és ez teljesen rendben van!), azonban mégis lehetséges e káros szokástól megszabadulni.

Várom Önt, ha

  • le szeretné tenni a cigarettát, de támogatásra van szüksége a folyamat alatt;
  • le szeretné tenni a cigarettát, de eddig már annyi kudarc érte, hogy azt gondolja, hogy úgysem sikerül;
  • szeret cigarettázni, ugyanakkor tudja, hogy káros az egészségére, és nem tudja, hogy ezt az ellentmondást hogy oldja fel;
  • igazából nem szeretné letenni a cigarettát, de ez a szokása konfliktusokat okoz, és csak azért jönne el, mert valaki macerálja ezzel kapcsolatban, és hogy kipipálja, hogy ezt is megtette.


Mennyi ideig tart a tanácsadás?

Először orientáló beszélgetéseket javaslok, ha bizonytalan, vagy csak külső nyomásra jön el a dohányzásról való leszokásról beszélgetni. Az orientáló beszélgetések száma egy-három alkalom között alakul. Lehet, hogy egy alkalom is elég, de előfordulhat, hogy több alkalomra is szükség van.

Ha úgy döntött, hogy készen áll a változtatásra, akkor tíz hetes programot tud elkezdeni, ami tíz egymást követő héten tartott konzultációból, a konzultációk között szükség esetén e-mailes kapcsolattartásból, a tíz hét letelte után pedig még két utánkövető alkalomból áll a program befejezése után 4 és 12 héttel. A tíz hét során végigkísérem Önt a leszokás folyamatán, egy és három hónappal később pedig megbeszéljük, hogy mi történt a program befejezése óta. 

Ha további információra van szüksége a programmal kapcsolatban, akkor kérem, keressen elérhetőségeimen.


Ha vállalati keretek között szeretne munkatársai számára dohányzásról leszokást támogató programot szervezni, akkor arra kérem, keressen meg elérhetőségeimen a pontos igények tisztázása érdekében!