Dohányzásról leszokás támogatása

Ha ezen az oldalon jár, akkor valószínű, hogy vagy Ön, vagy a környezetében valaki, aki fontos Önnek dohányzik. A dohányzás az egyik legelterjedtebb egészségkárosító szokás, a dohányzó emberek általában tisztában is vannak azzal, hogy károsítják egészségüket, mégsem könnyű megszabadulni ettől a szokástól. Általában nem is sikerül elsőre, azonban mégis lehetséges e káros szokástól megszabadulni.

Várom Önt, ha

  • le szeretné tenni a cigarettát, de támogatásra van szüksége a folyamat alatt;
  • le szeretné tenni a cigarettát, de eddig már annyi kudarc érte, hogy azt gondolja, hogy

    úgysem sikerül;

  • szeret cigarettázni, ugyanakkor tudja, hogy káros az egészségére, és nem

    tudja, hogy ezt az ellentmondást hogy oldja fel;

  • igazából nem szeretné letenni a cigarettát, de ez a szokása konfliktusokat okoz.

Mennyi ideig tart a tanácsadás?

Az első konzultáció során megbeszéljük a dohányzással kapcsolatos jelenlegi gondolatait, céljait. Ha készen áll a változtatásra, akkor ezt követően egy összesen hat alkalomból és három utánkövető alkalomból álló tanácsadást ajánlok. Ha (még) nem áll készen a változtatásra, akkor az is rendben van, ebben az esetben egyelőre egy alkalmas a tanácsadás.

Ha tehát készen áll a változtatásra, akkor az első megbeszélés során pontosítjuk, hogy az Ön számára hogyan valósítható meg a kitűzött cél. A további öt alkalom során pedig a cél megvalósítása során kísérem Önt végig, gyakorlati módszerekkel és támogatással segítem ezen a sokszor nem könnyű úton. Mivel a dohányzásról való leszokás sikerét az mutatja, hogy hosszú távon is sikerül fenntartani, ezért a konzultáció befejezése után 1, 3 és 6 hónappal egy-egy alkalom során megbeszéljük, hogyan sikerül hosszú távon is fenntartani a nemdohányzást.

Az első három alkalom időtartama a hagyományos teljes konzultációs ülés időtartama (50 perc), az utána következő alkalmak esetében pedig eldöntheti, hogy az 50 perces konzultációra van szüksége, vagy elegendő a rövid (25 perces) konzultáció is. Az 1, 3 és 6 hónappal későbbi utánkövetés 25 perces konzultáció, hacsak nem jelzi, hogy a teljes konzultációt szeretné kérni. A konzultációkat lehetőség szerint hetente tartjuk. Szükség esetén a két alkalom közötti időtartam változhat, lehet rövidebb, vagy hosszabb, azonban két alkalom közötti időtartam nem lehet hosszabb három hétnél.  Erre a viszonylag szigorú rendszerre azért van szükség, mert a tanácsadási folyamat kötöttebb jellege segít Önnek abban, hogy valóban sikerrel valósítsa meg életmódjának megváltoztatását.

Indokolt esetben a kezdő megbeszélés lehet két 50 perces ülés is, illetve szükség esetén a konzultációs alkalmak száma növelhető. A tanácsadás célzottan a dohányzással kapcsolatos kérdésekre irányul. Amennyiben egyéb probléma is felmerül, azzal a kérdéssel kapcsolatban szükség esetén vagy külön konzultációt tudunk kezdeni, vagy a szakterületen jártas kollégához tudom Önt irányítani.

Sokszor segíthet a dohányzás abbahagyásában, ha nincs egyedül ezzel a céllal, hanem családtagjaival vagy munkatársaival együtt kezdi el a változtatást. Ebben az esetben eldönthetik, hogy végig együtt szeretnének-e részt venni a konzultációkon, vagy a kezdő beszélgetést tartsuk közösen, utána pedig egyénileg. Ha utóbbit választják, akkor a tanácsadás jobban személyre szabott lehet, ha inkább közösen jönnének, akkor viszont a csoport ereje tudja segíteni a folyamatot. Ha együtt szeretnének jönni, akkor arra személyesen van lehetőség, Skype-on nincs.

Hogyan mondhatom le a megbeszélt konzultációt?

A megbeszélt konzultációt legkésőbb az időpont előtt 24 órával tudja lemondani. Ha annál később mondja le, akkor az alkalom megtartottnak számít. Viszont ha én mondom le az alkalmat 24 órán belül, akkor a következő alkalom ingyenes az Ön számára.

Mennyibe kerül a tanácsadás? Ezek az árak 2021 július végéig érvényesek.

Egyéni konzultáció:

Személyesen:

50 perces konzultáció: 9 000 Ft.

25 perces konzultáció: 6 000 Ft.

Skype-on:

50 perces konzultáció: 8 000 Ft.

25 perces konzultáció: 5 000 Ft.

Több családtag vagy munkatárs együttes konzultációja (csak személyesen, függetlenül a résztvevők számától, de maximum négy fő):

50 perces konzultáció: 16 000 Ft

25 perces konzultáció: 9 000 Ft.

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák. A koronavírus-járvány alatt az online konzultáció díjából 10% kedvezményt adok.

Ha vállalati keretek között szeretne munkatársai számára dohányzásról leszokást támogató programot szervezni, kérem, keressen meg e-mailen vagy telefonon a pontos igények tisztázása érdekében!