Életmód-változtatás támogatása

Életmódunk nagy befolyással van egészségünkre. Ezt legtöbben tudjuk, mégis sokszor nehéznek találjuk, hogy megváltoztassuk szokásainkat. Teljesen érthető, ha Ön is így érzi. Ha azon gondolkodik, hogy szükség lenne változtatásra, de nem tudja, hogy induljon el, vagy elindult, de elakadt, akkor jöjjön el egy beszélgetésre. A beszélgetés során elmondja, hogy mi is az a kérdés, amivel megkeresett, majd pontosítjuk célját, és kidolgozzuk, hogy az Ön számára hogyan valósítható meg a kitűzött cél. Ha készen áll a változtatásra, akkor konkrét terveket is készíthetünk, ha még nem áll készen a változtatásra, az is teljesen rendben van.

Várom jelentkezését, ha

  • szeretne többet mozogni,
  • étkezési szokásain szeretne változtatni,
  • le szeretne fogyni,
  • vagy más szokását szeretné megváltoztatni,

de nem tudja, hogyan kezdje, mit tegyen, és az elért eredményeit hogyan tartsa meg.

Fontos, hogy étkezésre és testmozgásra vonatkozóan az általános irányelveken alapuló gyakorlati módszereket és tanácsokat tudok adni, de mivel nem vagyok sem dietetikus, sem edző, konkrét étrendet és edzéstervet nem tudok összeállítani Önnek.

Mennyi ideig tart a tanácsadás?

A tanácsadás hat alkalomból és három utánkövető alkalomból áll. Az első alkalommal megbeszéljük, hogy mi is az a probléma, amellyel megkeresett, majd pontosítjuk célját, és kidolgozzuk, hogy az Ön számára hogyan valósítható meg a kitűzött cél. A további öt alkalom során pedig a cél megvalósítása során kísérem Önt végig. A konzultációs folyamat egésze során gyakorlati módszereket beszélünk meg, figyelemmel kísérem, hogy az Ön számára hogyan alakul az életmód-változtatás folyamata, és támaszt nyújtok Önnek ezen a sokszor nem könnyű úton. Mivel az életmód-változtatás sikerét az mutatja, hogy hosszú távon is sikerül fenntartani az elért eredményeket, ezért a konzultáció befejezése után 1, 3 és 6 hónappal egy-egy alkalom során megbeszéljük, hogyan sikerül hosszú távon is fenntartani az életmódváltozást.

Az első három alkalom időtartama a hagyományos teljes konzultációs ülés időtartama (50 perc), az utána következő alkalmak esetében pedig eldöntheti, hogy az 50 perces konzultációra van szüksége, vagy elegendő a rövid (25 perces) konzultáció is. Az 1, 3 és 6 hónappal későbbi utánkövetés 25 perces konzultáció, hacsak nem jelzi, hogy a teljes konzultációt szeretné kérni. A konzultációkat lehetőség szerint hetente tartjuk. Szükség esetén a két alkalom közötti időtartam változhat, lehet rövidebb, vagy hosszabb, azonban két alkalom közötti időtartam nem lehet hosszabb három hétnél. Erre a viszonylag szigorú rendszerre azért van szükség, mert a tanácsadási folyamat kötöttebb jellege segít Önnek abban, hogy valóban sikerrel valósítsa meg életmódjának megváltoztatását.

Indokolt esetben a kezdő megbeszélés lehet két 50 perces ülés is, illetve szükség esetén a konzultációs alkalmak száma növelhető. A tanácsadás célzottan az adott célra irányul. Amennyiben egyéb probléma is felmerül, azzal a kérdéssel kapcsolatban szükség esetén vagy külön konzultációt tudunk kezdeni, vagy a szakterületen jártas kollégához tudom Önt irányítani.

Sokszor segíthet az életmód megváltoztatásában, ha nincs egyedül ezzel a céllal, hanem családtagjaival együtt kezdi el a változtatást. Ebben az esetben a kezdő konzultációt lehetséges közösen tartani, azonban a további alkalmakat mindenkinél külön tartjuk, hogy minél jobban személyre szabott lehessen a tanácsadás. Több családtag együttes részvétele esetében a kezdő konzultációra csak személyesen van lehetőség, a további üléseket azonban már akár személyesen, akár Skype-on is tudjuk tartani.

Hogyan mondhatom le a megbeszélt konzultációt?

A megbeszélt konzultációt legkésőbb az időpont előtt 24 órával tudja lemondani. Ha annál később mondja le, akkor az alkalom megtartottnak számít. Viszont ha én mondom le az alkalmat 24 órán belül, akkor a következő alkalom ingyenes az Ön számára.

Mennyibe kerül a tanácsadás? Figyelem! Ezek az árak 2021. július végéig érvényesek.

Egyéni konzultáció:

Személyesen:

50 perces konzultáció: 9 000 Ft.

25 perces konzultáció: 6 000 Ft.

Skype-on:

50 perces konzultáció: 8 000 Ft.

25 perces konzultáció: 5 000 Ft.

Több családtag együttes konzultációja:

50 perces első konzultáció: 14 000 Ft (függetlenül a családtagok számától)

50 perces, illetve 25 perces konzultáció: a családtagokkal külön-külön személyes vagy Skype-on keresztül folytatott konzultáció, a fent látható árakkal.

A feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák. A koronavírus-járvány alatt az online konzultáció díjából 10% kedvezményt adok.

Ha munkatársai számára szeretne életmód-változtatási tanácsadást kérni a fenti témák bármelyikében, kérem, keressen meg e-mailen vagy telefonon a pontos igények tisztázása érdekében!