Jelenleg elérhető szolgáltatásaim

2021.10.17

Pszichológusi munkámat három téma köré rendeztem, ami közül kettő ráadásul összekapcsolódik, ezekben a témákban, ezeknek a problémáknak a megoldásában tudnak hozzám fordulni.

A szívkoszorúér-betegségek témája régóta foglalkoztat, családi háttér miatt is, ezért a szívbetegségek (vagy újbóli előfordulásuk) megelőzésére kidolgoztam egy komplex programot. A Főnix Szívvédő program 12 hetes, egyaránt tartalmazza a koszorúér-betegségek szempontjából fontos pszichés tényezők módosítását, valamint a betegségek megelőzéséhez hozzájáruló életmódbeli tényezők megváltoztatását. A programot ajánlom, ha valaki átélt szívinfarktust vagy valamilyen szívkoszorúér-beavatkozást és fizikailag stabil állapotban van, illetve azoknak is érdemes részt venni, akik családi előfordulás vagy  más kockázati tényező (pl. elhízás, dohányzás, magas vérnyomás vagy cukorbetegség) jelenléte miatt veszélyeztetettek, és szeretnének tenni az egészségükért.

A második, ehhez kapcsolódó téma a stresszkezelés témája. A stresszt kikerülni nem tudjuk, megelőzni sem mindig, így szükségünk van egy olyan eszköztárra, amiből mindig ki tudjuk választani a megfelelő eszközt egy adott helyzetben, amivel hatékonyan tudjuk megoldani a helyzetet úgy, hogy a lehető legkisebb stresszt éljük át a lehető legrövidebb ideig. Így ezzel kiegyensúlyozottabbá tudjuk magunkat tenni, tudjuk javítani a társas kapcsolatainkat is, és nem mellesleg hozzájárulunk a fizikai egészségünk megőrzéséhez is. Ezt az eszköztárat a 12 hetes Stresszmenedzser programban adom át a résztvevőknek.

A harmadik témakör is egy olyan téma, ami sokakat érinthet. Sokan szembesülünk azzal, hogy bizonyos idő elteltével a jól bejáratott útjaink mintha nem a sajátjaink lennének. Ilyenkor vagy beletörődünk, mondván, ha eddig jó volt, ezután is jó lesz, vagy elkezdjük újradefiniálni magunkat, hogy újra megtaláljuk azt az utat, amit a sajátunknak érzünk. Mindehhez önismeret szükséges, illetve bátor döntésekre is szükségünk lehet. Ebben a folyamatban lehetek kísérője, ha szeretné.