Főnix Szívvédő Program


A Főnix Szívvédő Program célja a szívkoszorúér-betegségek kockázatának a csökkentése. Hasznos mindenkinek, aki megemelkedett kockázattal él, például a családjában előfordult szívinfarktus, vagy magas vérnyomással, cukorbetegséggel él, vagy aki túlesett infarktuson vagy sztentbeültetésen, és szeretné csökkenteni az újabb szíveredetű probléma kockázatát.

Magas vérnyomással élők számára az ebből eredő kérdésekre külön figyelmet fordít a program.

A program 12 hetes egyéni program. Két fő célja van, az egyik a pszichológiai kockázati tényezők csökkentése azoknak a lelki tényezőknek a megcélzásával, amelyekről kutatások bizonyították, hogy összefüggenek a szívkoszorúér-problémák kialakulásával. A program másik célja az életmóddal összefüggő kockázati tényezők csökkentése: ha valaki dohányzik, akkor a dohányzásról való leszokás támogatása, a testmozgás növelése és az étrend megváltoztatásának a támogatása.

Ha valakinél már komoly szívprobléma alakult ki, akkor a programban való részvétel nem helyettesíti az orvosi konzultációt, hanem annak kiegészítéseként érdemes részt venni benne. Orvosi tanácsot vagy receptet nem tudok és nem is akarok adni, hiszen én nem vagyok orvos. Amit tőlem megtanulhat, az az, hogy Ön mit tud tenni az egészségéért, és hogyan tud a lehető legtöbbet tenni érte.

Ha további információra van szüksége, az elérhetőségeimen szívesen állok rendelkezésére!